Auto theorie examen

Wanneer jij je autorijbewijs wilt halen, is het eerst belangrijk om je theorie te halen. Hiervoor moet je een examen doen bij het CBR. Wanneer jij je theorie-examen gehaald hebt, kan je op voor je praktijk en dan uiteindelijk kun jij je rijbewijs halen. Het is natuurlijk wel belangrijk om goed te oefenen voor je theorie-examen, zodat jij zo snel mogelijk je rijbewijs kan halen. Maar hoe kan je hier het beste voor oefenen?

Hoe gaat het theorie examen?

Wanneer je theorie-examen voor de auto gaat maken, is het belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt naar het examen en je reserveringsnummer. Je reserveringsnummer is te vinden in de brief of e-mail die je hebt ontvangen bij het aanmelden voor het theorie-examen.

Het examen bestaat uit 2 onderdelen, namelijk:

  1. Gevaarherkenning
  2. Verkeersregels en verkeersinzicht

Gevaarherkenning is een onderdeel in het theorie-examen om te kijken of je gevaarlijke verkeerssituaties weet te herkennen en op tijd kan handelen in deze situaties. Bij gevaarherkenning worden er vragen gesteld en hierbij kan je maar uit 3 antwoorden kiezen, namelijk: remmen, gas loslaten of niks doen. Uiteraard moeten deze vragen binnen een paar seconde beantwoord worden, omdat je in het echt ook niet lang de tijd hebt om te reageren.Bij verkeersregels en verkeersinzicht controleren ze of je alle verkeersregels goed kent en of je deze ook kan toepassen.

In het theorie-examen zitten verschillende vraagsoorten. De verschillende soorten vragen die je kan verwachten in het theorie-examen zijn de volgende soorten:

  • de sleepvraag;
  • de single-sleepvraag;
  • de invulvraag;
  • de hotspotvraag;
  • de ja/nee-vraag;
  • de meerkeuzevraag.

Voor het maken van een gewoon theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. In deze 30 minuten moeten er in totaal 65 vragen beantwoord worden op de computer. Waarvan 25 vragen over gevaarherkenning gaan en 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Van de 25 vragen over gevaarherkenning moet je er 13 of meer goed hebben. Van de 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht moet je er 35 of meer goed hebben.

Aanmelden voor het Auto theorie examen

Wanneer jij denkt er klaar voor te zijn om je theorie-examen voor de auto te maken, kan je je gaan aanmelden. Dit kan je makkelijk doen via de website van het CBR. Hier krijg je uiteindelijk een bevestiging van op de mail of met de post. Deze moet je goed bewaren, want hier staat je reserveringsnummer op en deze heb je nodig op de dag dat je je theorie-examen gaat maken.

Wanneer je al lessen volgt bij een rijschool, kan het ook zo zijn dat zij jou aanmelden voor een theorie-examen. Je kan dan bij je rijschool doorgeven wanneer je graag theorie-examen wilt doen en zij geven dit dan door aan het CBR.

Oefenen voor je theorie-examen auto

Wanneer jij je theorie-examen gaat maken, is het belangrijk dat je van tevoren goed gaat oefenen. Theorie examen oefenen is namelijk nog niet zo makkelijk en zeker niet als je er helemaal niks van weet. Gelukkig weet je onbewust al heel wat, omdat je tijdens het fietsen ook een aantal verkeersregels gebruikt. Helaas komen hierbij lang niet alle regels van pas en daarom is het van belang dat je nog goed oefent voor het theorie-examen.Een makkelijke manier om je theorie-examen te oefenen is door oefenexamens te maken. Maar je wil natuurlijk niet direct de eerste keer al een heel oefenexamen maken, want dit kan je beter doen in delen. Daarom kan je op oefentoetsen.nl vragen vinden per onderwerp, zodat je precies kan zien welk onderwerp je al goed onder de knie hebt en welke nog niet. Op deze manier kan je elk onderwerp blijven herhalen, zodat je uiteindelijk alle onderwerpen goed onder de knie hebt.

Oefenexamens op oefentoetsen.nl

Wanneer je alle onderwerpen allemaal goed onder de knie hebt, kan je proberen oefenexamens te maken waar alle onderwerpen in voorkomen. Dit houdt in dat je alle onderwerpen door elkaar heen krijgt en je dus echt goed moet gaan nadenken waar het nou eigenlijk over gaat. Het voordeel van oefenexamens is dat je alle foute antwoorden kan zien en deze weer opnieuw kan gaan leren. Hoe vaker je de oefenexamens maakt, hoe makkelijker het allemaal gaat. Je leert de fouten die je maakt namelijk elke keer weer opnieuw en deze ga je dan uiteindelijk onthouden. Op oefentoetsen.nl vind je verschillende oefenexamens voor het theorie-examen voor de auto.

Gezakt voor je theorie-examen?

Wanneer jij je echte examen hebt gemaakt bij het CBR, krijg je direct te zien of je het examen gehaald hebt of niet. Je kan hier precies zien welke fouten je hebt gemaakt en dus ook hoeveel fouten je hebt gemaakt.Het is belangrijk dat je de foute antwoorden altijd even goed nakijkt, zodat je weet waar je nog wat meer aandacht aan moet besteden en je dit goed kan oefenen en hier vragen over kan maken. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen verkeersborden oefenen.

Geslaagd voor je examen?

Wat goed, je bent geslaagd voor je theorie-examen! Je kan dan nu ook beginnen aan je praktijkexamen en uiteindelijk je rijbewijs aanvragen en ophalen. Houd er wel rekening mee dat je theorie-examen maar 1,5 jaar geldig is en dat je je praktijk binnen 1,5 jaar haalt.

Auto theorie examen
Auto theorie examen