Biologie

Biologie

Vmbo - Havo - Vwo

Het vak biologie kan het eindexamen zijn voor de niveau Vmbo, Havo en Vwo. Per niveau zijn er uiteraard verschillende onderdelen die getoetst worden op het centraal examen. Op deze pagina kun jij op een makkelijke manier voorbereid worden op het eindexamen biologie.

  1. Samenvatting biologie
  2. Online video's biologie
  3. Oefentoetsen biologie

 

Eindexamen biologie

Het eindexamen biologie bestaat per niveau uit verschillende onderdelen we beschreven op hoofdlijnen de verschillen.

Vmbo: Leervaardigheden in het vak biologie, ellen staan aan de basis, Planten en dieren en hun samenhang: de eigen omgeving verkend, Het lichaam in stand houden: voeding en genotmiddelen, energie, transport en uitscheiding, Reageren op prikkels, Van generatie op generatie, Erfelijkheid en evolutie, Bescherming en antistoffen, Gedrag bij mens en dier, Vaardigheden in samenhang.

Havo: Zelfregulatie (Stofwisseling van de cel, Stofwisseling van het organisme, Zelfregulatie van het organisme, Afweer van het organisme, Waarneming door het organisme, Regulatie van ecosystemen) Zelforganisatie (Zelforganisatie van cellen) Interactie (Interactie in ecosystemen) Reproductie (Erfelijke eigenschap) Evolutie (Selectie, Soortvorming).

Vwo: Domein B Zelfregulatie (B1 Eiwitsynthese, B2: Stofwisseling van de cel, B3: Stofwisseling van het organisme, B4: Zelfregulatie van het organisme, B5: Afweer van het organisme, B8: Regulatie van ecosystemen)  Domein C Zelforganisatie (C1: Zelforganisatie van cellen, C3: Zelforganisatie van ecosystemen) Domein D Interactie Domein (D1: Moleculaire interactie, D2: Cellulaire interactie, D5: Interactie in ecosystemen) E Reproductie (E3: Reproductie van het organisme) Domein F Evolutie (F1: Selectie, F2: Soortvorming)

Eindexamen biologie voorbereiden

Bereid jouw examen biologie goed voor. Maak gebruik van de hulpmiddelen zoals een samenvatting, online videos en de gratis biologie oefentoetsen. Veel oefenen voor biologie en slagen voor het eindexamen biologie.

Maak gebruik van een samenvatting voor biologie Vmbo en onthoud de lesstof een stuk sneller. Met een samenvatting gaat het een stuk makkelijker!

Deze professionele samenvatting biologie havo helpt jou binnen enkele uren door de belangrijkste lesstof van biologie voor de havo. Maak gebruik van de studentenkorting van 5% op deze samenvatting biologie.

Voor het VWO is er ook een samenvatting biologie beschikbaar. De samenvatting biologie VWO omvat zowel de lesstof van het centraal examen (CE) als de lesstof voor het schoolexamen (SE).

Biologie

Biologie

 

Design
%
Development
%
Strategy
%