Examentraining Oss

Examentraining Oss

De tweede helft van het schoolhaar is de tijd waarin bij veel leerlingen de examenstress begint toe te staan. Omdat je opleiding bijna ten einde is, komt nu het moment van de waarheid. Ben je genoeg voorbereid op je examens, zijn je cijfers goed genoeg? Veel jongeren in de omgeving van Oss merken het ook nu weer. Door het zware examenrooster of de hoge stress wordt het misschien allemaal te veel. Het is geen slecht idee om hiervoor hulp te zoeken. Deze hulp is er: voor leerlingen op VMBO, HAVO of VWO is er examentraining om deze tijd beter aan te kunnen!

Examentraining Oss

Met het goed behalen van je eindexamen sluit je je opleiding af. Dit zorgt natuurlijk ook voor grote druk. Ga je dit jaar halen of moet je het overdoen? Voor sommige leerlingen is het zelfs zo, dat het niet halen van het examen het einde van de opleiding betekent. Een druk examenrooster, cijfers die te laag zijn zijn of het hoge stressniveau kunnen ervoor zorgen, dat je het even niet meer weet. Gelukkig kan je daarvoor gepaste examentraining krijgen, die je beter op het examen voorbereid.

Examentraining VWO

Het examen VWO heeft als uitkomst een cijfer dat het gemiddelde is van de vakken waarin je examen hebt gedaan en het combinatiecijfer. Om te slagen mag je in deze cijfers maximaal twee onvoldoendes hebben van een 4 of hoger en moet het gemiddelde een 5,5 zijn. In de kernvakken mag je maar één onvoldoende hebben, minimaal een 5, en CKV en Lichamelijke Oefening moeten voldoende zijn. Er zijn veel redenen waarom dit zwaar kan zijn en in dit laatste jaar kun je misschien wel wat hulp gebruiken. Maar ook als je weet dat je gaat slagen, maar je cijfers wilt verhogen om bijvoorbeeld cum laude te slagen voor je examen VWO. Dan kunnen wij deze hulp geven met Examentraining Oss.Examentraining HAVO

De eisen voor het examen HAVO zijn vergelijkbaar. Ook hier moet je gemiddeld een voldoende halen voor alle vakken. Als je geen examen doet in bepaalde vakken, krijg je hiervoor één combinatiecijfer dat in dit gemiddelde wordt meegenomen. Voor de vakken Lichamelijke Oefening en CKV moet je een voldoende hebben. Je mag voor het examen HAVO maximaal één 4 hebben van de twee toegestane onvoldoendes, en in de kernvakken mag je maximaal één 5 hebben. Daarnaast zal je nog de rekentoets moeten maken. Dit zorgt voor een hoop druk waar niet iedereen mee om kan gaan. Onze hulp met Examentraining Oss ondersteunt je in deze stressvolle tijd.

Examentraining VMBO

Je examen VMBO heb je pas behaald, als je gemiddelde eindcijfer voldoende en het gemiddelde van de centrale examens voldoende is. De andere voorwaarden zijn voor VMBO wel iets soepeler dan voor de hogere opleidingsniveaus. Je laagste cijfer mag bijvoorbeeld een 3 zijn. Er zijn wel nog een aantal andere voorwaarden. Je moet bijvoorbeeld afhankelijk van je leerweg minimaal een 5 of 6 voor Nederlands hebben en soms een sectorwerkstuk maken. Daardoor is deze tijd voor veel leerlingen extra zwaar. Examentraining Oss biedt hulp om je door het examen VMBO heen te slaan.

Examentraining Oss