Examentraining Zwolle

Examentraining Zwolle

Mag je dit jaar examen doen? Dan moet je je wel even goed voorbereiden hierop. Nou kun je dit natuurlijk allemaal best zelf, maar voordat je teveel verkeerde dingen gaat leren is het misschien wel handig om bij examentraining Zwolle aan te kloppen. Deze training is er speciaal voor de examenkandidaten van het VMBO, HAVO en VWO. De training sluit heel goed aan bij de gebruikte lesmethodes op school en helpt je op weg. Naast de lesstof is er ook aandacht voor de methode van examineren en de stress die veel leerlingen er bij ervaren. Hierdoor zul je goed voorbereid je examens ingaan.

 

Examentraining Zwolle

De laatste weken voor het eindexamen zijn meteen ook de zwaarste van het hele schooljaar. Want nu komt het erop aan, leren voor de eindtoets. Voor veel leerlingen is dit ook meteen het moeilijkste, want met het examenrooster in de hand moet er ineens een planning gemaakt worden. Wanneer ga je welke stof oefenen en wat is de beste manier? De training die gegeven wordt helpt je goed voorbereid aan het examen te beginnen en richt zich met name op de stof die ook daadwerkelijk getoetst zal gaan worden en de manier waarop deze gevraagd wordt. Veel leerlingen hebben namelijk moeite met de vraagstelling van de examens.

 

Examentraining VWO

Je hebt het vast vaker gehoord, het examen VWO draait om kennis, begrip en toepassen. Dat maakt het leren voor het examen VWO ook meteen een stuk moeilijker. Wat wat moet je nou uit je hoofd leren, wat moet je begrijpen en wanneer moet je iets kunnen toepassen. Geen wonder dat veel leerlingen hierdoor in de stress schieten en niet meer weten hoe ze het leren aan moeten pakken. Met de juiste training waarbij gelet wordt op de eindtermen VWO ga je wel goed voorbereid je examen in waardoor de stress meteen een stuk minder is.

 

Examentraining HAVO

Bij het examen HAVO draait het niet alleen om het reproduceren van kennis, maar ook het begrijpen van de lesstof. Dit wordt getoetst tijdens de eindexamens, maar dan moet je natuurlijk wel geleerd hebben. De stof begrijpen en nog belangrijker de vraagstelling begrijpen. Vooral dat laatste is erg moeilijk en vaak ook de reden waarom leerlingen in de stress schieten. En dat terwijl je met een beetje hulp een heel stuk verder komt. De training zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet leren voor je examen HAVO en hoe je het moet toepassen waardoor je met een gerust gevoel aan je examens zult beginnen. 

Examentraining VMBO

Het examen VMBO bestaat uit verschillende vakken waarbij je voornamelijk dingen uit je hoofd moet leren. Geen wonder dus dat de training die aangeboden wordt ook ingaat op hoe je dit moet aanpakken. Daarnaast staat met name tekstbegrip centraal, want de vraagstelling begrijpen zorgt er namelijk voor dat het beantwoorden van die vraag ineens een stuk makkelijker geworden is. Hier ligt dan ook de focus van deze training waardoor meteen ook een stukje stress weggenomen wordt. Je gaat immers goed voorbereid het examen VMBO in en raakt niet meer in paniek bij het zien van een moeilijk gestelde vraag.

Examentraining Zwolle