Theorie Examen Assen

Het theorie Examen voor de auto theorie van het CBR. De examens kun je gratis maken en zijn CBR ready!
De theorie examens van het CBR bestaan uit drie onderdelen.

Theorie examen Assen

Start met het leren van de theorie, voordat je begint aan het theorie examen Assen. Tijdens het CBR examens moet je alle wet- en regelgeving en daarnaast voldoende verkeersinzicht hebben om te slagen. Via Oefentoets kun je onbeperkt en gratis oefen, zodat je goed voorbereid naar het examen kunt gaan. Het slagingspercentage van de autotheorie ligt ongeveer op 45%. Gemiddeld moet iemand dus twee keer het examen doen. Voorkom dat jij twee keer het theorie examen moet doen en begin vandaag nog met de oefentoetsen. De eerste 5 oefenexamens via Oefentoets zijn zonder tijdslimiet, waardoor je rustig de vragen kunt doornemen. Na iedere vraag krijg je direct te zien wat het juiste antwoord is. Bij veel vragen is ook een uitleg gegeven, zodat je direct de theorie leert tijdens het maken van de oefenexamens. Haal je een onvoldoende? Dat maakt niet uit. Herstart het oefenexamen en probeer het nog een keer!

Hoe ziet het CBR theorie examen eruit?

Het theorie examen kun je op verschillende locaties afleggen. Ook in Assen is een CBR locatie waar de theorie examens auto gedaan kunnen worden. Ga goed voorbereid naar locatie Assen voor het theorie examen. Je moet drie onderdelen oefenen om te kunnen slagen voor je theorie. Dit zijn gevaarherkenning, kennis en verkeersinzicht. Hoe werkt het CBR theorie examen Assen?

 

Gevaarherkenning

Als eerste moet je het onderdeel gevaarherkenning maken en dit duurt 5 minuten. Het zijn 25 vragen en je krijgt slechts 8 seconden per vraag om een antwoord te geven. Bij dit onderdeel kun je relatief veel fouten maken. Bij 13 juiste antwoorden slaag je voor gevaarherkenning en rond je dit onderdeel af met een voldoende.

Gevaarherkenning werkt als volgt. De soort vraag is bij alle 25 vragen gelijk: Wat kun je het beste doen?

Er zijn drie antwoord mogelijkheden: Remmen, gas loslaten of niks doen.

Je ziet een verkeerssituatie vanuit een praktijksituatie, inclusief een dashboard met snelheid en een spiegel. Je bekijkt de situatie en de snelheid en maakt een beslissing tussen remmen, gas loslaten of niks doen (snelheid blijft gelijk).

Theorie verkeersinzicht Assen

Kennis

Na het onderdeel gevaarherkenning krijg je het onderdeel kennis. Dit is de feitelijke kennis over de wet- en regelgeving met betrekking tot het autorijbewijs. Dit onderdeel bestaat uit 12 vragen en je moet er 10 juist beantwoorden om te kunnen slagen.

Assen theorie examen


style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-4013454067073765"
data-ad-slot="4607826759">

Verkeersinzicht

Het  laatste onderdeel van het theorie examen Assen is verkeersinzicht. Het onderdeel verkeersinzicht bestaat uit 28 vragen en je moet er 25 juist beantwoorden om te slagen. De onderdelen kennis en verkeersinzicht duren ongeveer 30 minuten. Het zijn totaal 40 vragen dus je hebt relatief veel tijd per vraag. Blijf rustig en denk goed na. Als je veel oefent zul je merken dat het antwoorden van de vragen steeds makkelijker gaat. Via Oefentoets kun je ook de verkeersborden oefenen.

 

Wat is de juiste volgorde van voor laten gaan?

Theorie examen in Assen