Theorie Examen Drachten

Theorie Examen voor auto theorie. De examens zijn CBR ready en volledig gratis te maken. De theorie examens bestaan uit drie onderdelen.

Theorie examen Drachten

Ook in Drachten kun jij je goed voorbereiden op het theorie examen CBR voor de auto. Het voorbereiden is gratis en kun je onbeperkt blijven doen. Oefenen vanuit huis achter de computer maar ook onderweg op je mobiele telefoon. Maak de oefenexamens een aantal keer en lees de uitleg bij de vragen goed, zodat je de lesstof goed begrijpt, voordat je het officiële CBR examen aflegt. Het slagingspercentage is minder dan 50% dus bereid je goed voor! Via Oefentoets is het gratis en CBR ready...

theorie examen drachten

Theorie in 1 dag Drachten

Je kunt het auto theorie examen alleen via het CBR afleggen. Vanaf 16 jaar kun je beginnen met auto theorie oefenen, zodat je binnen 18 maanden kunt deelnemen aan het praktijk examen. Het theorie examen bestaat uit drie onderdelen gevaarherkenning, kennis en verkeersinzicht.

Via Oefentoets kun je per onderdeel (gevaarherkenning en verkeersregels en verkeersinzicht) oefenen. Er zijn oefentoetsen zowel met tijdsdruk als zonder, zodat je op je eigen manier kunt leren. Je kunt zowel het theorie examen oefenen als verkeersborden oefenen.

De auto theorie oefenvragen zijn gericht op het CBR examen en actueel.  CBR stelt vragen over 25 onderwerpen. Je kunt deze onderwerpen leren uit een handleiding.

 

Gevaarherkenning

Het onderdeel gevaarherkenning is door het CBR vanaf 2009 ingevoerd. Op basis van een verkeerssituatie moet je binnen een aantal seconden kunnen inschatten hoe je gaat reageren. Er zijn drie reactie mogelijkheden.

    1. Remmen (direct gevaar)

 

    1. Gas loslaten (mogelijk gevaar)

 

    1. Niet doen (geen gevaar)

 

Per vraag heb je 8 seconden om te antwoorden. In de onderstaande tabel is globaal beschreven hoe je kunt reageren. Het is slechts een indicatie dus gebruik zelf je gezond verstand.

 

 

Remmen

Direct gevaar

Gas loslaten

Er is mogelijk gevaar

Niks doen

Er is geen gevaar

Obstakel op de weg aan de rechterzijde of beide zijde. Vrachtwagen in de buurt. Geen gevaar.
Voetbal op de straat. Smalle weg of bochten. Genoeg ruimte
Kinderen op of naast de weg. Slechte weersomstandigheden. Geen andere weggebruikers.
Gevaarlijke kruising (borden) Geparkeerde auto's Geen bochten of kruispunten
Dieren op de weg. Dieren in de berm Overzichtelijk kruispunt.

 

drachten theorie examen

Kennis

Voor het onderdeel kennis worden er 12 vragen gesteld, waarvan je binnen 10 minuten 10 juiste antwoorden moet geven.

theorie kennis drachten


Verkeersinzicht

Het  laatste onderdeel van het theorie examen emmen, bestaat uit verkeersinzicht vragen. Dit onderdeel duurt samen met het onderdeel kennis ongeveer 30 minuten. Verkeersinzicht bestaat uit 28 vragen, waarvan je 25 vragen goed moet beantwoorden. Een veel voorkomende vraag:

Wat is de juiste volgorde van voor laten gaan?

theorie oefenen drachten