Theorie Examen Emmen

Theorie Examen voor auto theorie. De examens zijn CBR ready en volledig gratis te maken. De theorie examens bestaan uit drie onderdelen.

Theorie examen Emmen

Om te slagen voor het theorie examen Emmen (CBR te Assen) is het belangrijk dat je eerst de theorie leert. Het slagingspercentages voor het auto theorie examen ligt volgens het CBR rond de 45%. Dit betekent dus dat je gemiddeld 2x het examen moet afleggen, voordat je slaagt. Door eerst de lesstof te lezen of door veel oefenexamens af te leggen kun je in één keer slagen voor het CBR examen. Via Oefentoets kun jij je ook goed voorbereiden, omdat de oefenexamens gratis zijn. Daarnaast wordt er bij de vragen een uitleg gegeven bij het juiste antwoord. De verkeersregels kun je dus ook leren door de oefenexamen veel te herhalen.

theorie examen emmen

Hoe ziet het CBR theorie examen eruit?

Of je het theorie examen aflegt in Emmen of op een andere locatie, bij iedere CBR locaties is het theorie examen gelijk. Om je goed voor te bereiden op het theorie examen emmen is het belangrijk dat je de verschillende onderdelen meerdere keren oefent. De onderdelen gevaarherkenning, kennis en verkeersinzicht zijn de drie onderdelen van het examen. Hoe ziet het CBR theorie examen eruit?

 

Gevaarherkenning

Het onderdeel gevaarherkenning duurt ongeveer 5 minuten. In deze vijf minuten moet je 25 verkeerssituatie beoordelen. Als je 13 antwoorden goed hebt krijg je een voldoende op dit onderdeel.

Bij dit onderdeel krijg je iedere keer dezelfde vraag bij een praktijk verkeerssituatie. De vraag is: Wat kun je het beste doen?

Vervolgens krijg je de keuze uit drie antwoorden: remmen, gas loslaten of niks doen.
Op basis van de omgeving, je spiegel en de snelheid die je op het dashboard van de auto kunt zien maak je de beste keuze.

Voordat je start met de oefenexamen via Oefentoets, kun je de uitleg lezen, zodat je "ongeveer" weet bij welke verkeerssituatie je een bepaalde keuze moet maken.

emmen theorie examen

Kennis

Het onderdeel kennis duurt ongeveer 10 minuten. Dit onderdeel is geen nieuw onderdeel, echter in het verleden werd dit onderdeel in één onderdeel met verkeersinzicht afgenomen. Dit was het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht. Dit onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er 10 goed moet beantwoorden om een voldoende te halen. Het onderdeel bestaat uit feiten, zoals de betekenis van verkeersborden, verkeersregels, wetgeving (alcohol, medicijnen, aanhanger, vervoer van kinderen etc) en kun je goed voorbereiden. Heb je moeite met de verkeersborden dan kun je via Oefentoets ook alleen de verkeersborden oefenen.

theorie kennis emmen

Verkeersinzicht

Het  laatste onderdeel van het theorie examen emmen, bestaat uit verkeersinzicht vragen. Dit onderdeel duurt samen met het onderdeel kennis ongeveer 30 minuten. Verkeersinzicht bestaat uit 28 vragen, waarvan je 25 vragen goed moet beantwoorden. Een veel voorkomende vraag:

Wat is de juiste volgorde van voor laten gaan?

theorie oefenen emmen