Werkt op alle devices
5x meer slaginskans
Breed aanbod
Header background

VMBO | HAVO | VWO | Rijbewijs

Gratis oefenvragen en proefexamens

Theorie Examen Heerenveen

Slaag voor het theorie examen in Heereveen in 1 dag. Maak de gratis theorie examens auto en haal het CBR examen. De oefentoets auto theorie zijn up-to-date en bestaan uit drie onderdelen, zoals het officiële CBR examen.

Theorie examen Heerenveen

Om te slagen voor het theorie examen Heerenveen moet je veel oefenen. Het oefenen via Oefentoets is gratis en kan jouw helpen de lesstof te leren. Heb je liever eerst een goed leermiddel ter beschikking dan kun je het onderstaand ANWB boek aanschaffen. Na het leren vanuit dit studieboek kun je via Oefentoets onbeperkt en gratis de theorie examens oefenen. Een examen bestaat uit 65 vragen die je in ongeveer 30 minuten moet beantwoorden. Maak de vragen thuis achter de pc of in de trein op jouw smartphone. Het slagingspercentage van het CBR theorie examen auto is minder dan 50%, waardoor je dus veel moet oefenen. Zorg ervoor dat jij bij de beste 50% hoort. Via Oefentoets is het gratis en CBR ready...

Theorieboek rijbewijs B ANWB

Theorie online oefenen ANWB

Theorie in 1 dag Heerenveen

Het theorie in 1 dag Heerenveen biedt jou de mogelijkheid om in 1 dag te slagen. Iedereen vanaf 16 jaar mag het examen afleggen en kan vervolgens dit theorie slagingsbewijs 18 maanden lang gebruiken voor het rijbewijs. Na 18 maanden komt het theorie CBR examen te vervallen en moet je het overnieuw doen. Zorg er dus voor dat je het theorie vlak voor het praktijk gedeelte van de auto aflegt.

De auto theorie kent drie onderdelen gevaarherkenning, kennis en verkeersinzicht.

 

Gevaarherkenning

Sinds 2019 is het onderdeel gevaarherkenning door het CBR ingevoerd. Bij dit onderdeel moet binnen 8 seconden een beslissing genomen worden in een praktijksituatie (op basis van een foto). De vraag die gesteld wordt is: "wat kun je het beste doen?". Je kunt vervolgens kiezen uit drie beslissingen:

  1. Remmen (direct gevaar)
  2. Gas loslaten (mogelijk gevaar)
  3. Niets doen (geen gevaar)

Veel gevaarherkenning situaties zijn logisch en kun je redelijk eenvoudig beantwoorden. Af en toe is er een twijfel geval, waardoor je bedenktijd nodig hebt. Een fout maken is niet zo erg, want je moet er 13 van de 25 juist beantwoorden. Als je twijfelt kun je meestal het antwoord kiezen waar je het meest voorzichtig reageert. Dus liever remmen dan gas loslaten of liever gas loslaten dan niets doen.

Hieronder zie je wat de meest logische beslissing is bij een praktijksituatie. Het is een handvat die je kunt gebruiken.

 

Remmen

Direct gevaar

Gas loslaten

Er is mogelijk gevaar

Niks doen

Er is geen gevaar

Obstakel op de weg aan de rechterzijde of beide zijde.Vrachtwagen in de buurt.Geen gevaar.
Voetbal op de straat.Smalle weg of bochten.Genoeg ruimte
Kinderen op of naast de weg.Slechte weersomstandigheden.Geen andere weggebruikers.
Gevaarlijke kruising (borden)Geparkeerde auto'sGeen bochten of kruispunten
Dieren op de weg.Dieren in de bermOverzichtelijk kruispunt.

 

Theorie Examen Heerenveen

 

Voorbeeld gevaarherkenning

Hierboven zie je een voorbeeld van een situatie uit gevaarherkenning.  Waar je op moet letten is je eigen snelheid, dit zie je op het dashboard. In dit voorbeeld is jouw snelheid 80 km per uur. In de achteruitkijk spiegel moet je goed kijken. In dit voorbeeld zie je geen voertuigen achter jou, dus dit levert geen direct gevaar op. Vervolgens kijk je naar de omgeving. Je rijdt op een autoweg (groene streep in het midden van de weg), dit is normaal 100 km per uur. De afstand tot de voorganger, is aanvaardbaar in relatie tot jouw snelheid. Je ziet rechts een verkeersbord die bepaalt dat de maximale snelheid 70 kmper uur is. Dit bord is van toepassing aangezien er wegwerkzaamheden zijn. De juiste beslissing is dus:

Gas loslaten.

 

Kennis

Het tweede onderdeel van het examen theorie is "kennis".  Dit onderdeel is nieuw vanaf november 2019 en bestaat uit 12 vragen. Beantwoord 10 vragen goed en je haalt een voldoende voor onderdeel kennis. De kennisvragen zijn eigenlijk het toetsen van feiten, zoals de wet- en regelgeving. Meestal ook met verkeersborden of symbolen op het dashboard.

Theorie in 1 dag Heerenveen


style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-4013454067073765"
data-ad-slot="4607826759">

Verkeersinzicht

Het  laatste onderdeel van het theorie examen emmen, bestaat uit verkeersinzicht vragen. Dit onderdeel duurt samen met het onderdeel kennis ongeveer 30 minuten. Verkeersinzicht bestaat uit 28 vragen, waarvan je 25 vragen goed moet beantwoorden. Een veel voorkomende vraag:

Wat is de juiste volgorde van voor laten gaan?

In het voorbeeld zie je een situatie met een voetganger, een tram en een personenauto. Er is sprake van een gelijkwaardig kruispunt (het verkeer wordt geregeld door de verkeersregels, en niet verkeerslichten, borden of tekens). De voetganger mag eerst, want er is een zebrapad. Vervolgens mag de tram, want die heeft voorrang op een gelijkwaardig kruispunt (in deze situatie komt de tram ook nog van rechts voor de personenauto). Als laatste mag de personenauto.

Dit soort vragen kun je goed beantwoorden door de basis regels goed te leren en vervolgens veel oefenexamens maken. Het herhalen van de oefenexamens zorgt ervoor dat je situaties gaat herkennen en dus ook snel antwoord op de vraag kunt geven.

Verkeersinzicht Heerenveen