Theorie examen oefenen

Theorie examen oefenen kun je gratis doen via Oefentoets.

Bekijk hier alle theorietoetsen.

 

Theorie examen oefenen

 

Voor je begint met het theorie examen te oefenen moet je eerst de theoriestof doornemen. Via oefentoets is er een handleiding auto theorie oefenen gemaakt, zodat je de theorie gemakkelijk kunt doornemen. De handleiding is beschikbaar.

In minder dan de helft van de CBR theorie examens slagen de kandidaten voor het examen. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid naar het theorie examen gaat. Meer informatie over auto theorie oefenen

 

Handige tips om je theorie examen te oefenen

Het behalen van je auto-, motor- of brommer rijbewijs bestaat uit twee rondes. Ten eerste dien je het theorie examen succesvol af te ronden. In een grote zaal moet je een groot aantal kennis- en inzicht vragen beantwoorden. Pas na het behalen van je theorie mag je beginnen aan het praktijkexamen. Helaas is het gemiddelde slagingspercentage voor het theorie examen auto slechts 42 procent. Dit percentage kan zeker omhoog, bijvoorbeeld door het theorie examen nog vaker te oefenen. Met deze handige tips hoor jij bij de cursisten die meteen slagen!

 

Tip 1 - Maak een goede planning

Maak altijd een goede planning voordat je begint met leren. Hang desnoods een papier met de planning op je koelkast. Leer elke dag een aantal bladzijden van het theorieboek. Een beetje discipline is uiteraard belangrijk, want het is niet de bedoeling dat je achter gaat lopen. Controleer bovendien regelmatig of je de stof onder de knie hebt, bijvoorbeeld door het online theorie examen te oefenen.  Heb je het gevoel dat je er klaar voor bent? Plan dan de datum voor het theorie examen in. Het voordeel van een vaste datum is dat je er naar toe kan werken. Daardoor is het veel gemakkelijker om een planning te maken.

Tip 2 - Maak een samenvatting van je theorieboek

Het CBR probeert de vragen op het theorie examen te verbeteren. Zo wordt er meer dan ooit gekeken naar het begrijpen en toepassen van verkeersregels. Dat is natuurlijk cruciaal wanneer je de weg op gaat.  Toch blijft het slagingspercentage met 42 procent bijzonder laag. Helaas blijken veel mensen tijdens het afleggen van het theorie examen nog lang niet klaar voor de praktijk. Ze onderschatten het theorie examen en hebben bijvoorbeeld veel te weinig geoefend. Zonde, want er zijn diverse manieren waarop je dit kunt doen. Lees bijvoorbeeld regelmatig je theorieboek door. Het oefenen met online examens komt daarna. Maak een samenvatting van je lesboek.  Zet daarbij alle informatie die je nog niet wist overzichtelijk op een rij. Je kunt dit zowel schriftelijk als op de computer doen. Maak een samenvatting die voor jou gemakkelijk en overzichtelijk is om te lezen.

3 - Oefen je theorie examen online

Het wereldwijde web biedt ontzettend veel mogelijkheden om het theorie examen te oefenen. Maak hier vooral gebruik van! Er zijn zowel theorie examens voor het auto-, als brommer- en motor examen beschikbaar. De online examens zijn gratis beschikbaar. Probeer zoveel mogelijk oefenvragen te beantwoorden. Op die manier zie je meteen welke stof je al onder de knie hebt en op welke vlakken er nog geoefend moet worden. Bovendien ben je door het maken van proefexamens veel beter voorbereid op het theorie examen. Je weet bijvoorbeeld welke opbouw de vragen hebben. Dit maakt het afleggen van het echte theorie examen veel minder stressvol. Wedden dat je binnenkort trots de examenzaal uit loopt na het behalen van je theorie certificaat? Het enige wat je hoeft te doen is oefenen, oefenen, oefenen!

 

Tip 4 - Neem de tijd

Zonder een goede voorbereiding kun je net zo goed niet beginnen aan je theorie examen. Neem vooral de tijd om het theorie examen te oefenen. Het boek voor het theorie examen auto bestaat uit maar liefst 25 hoofdstukken. Leer deze hoofdstukken in verschillende etappes. Het gaat jou echt niet lukken om al deze informatie binnen een paar dagen in je hoofd te stampen. Het wordt aangeraden om na twee uur oefenen even te ontspannen. Kijk bijvoorbeeld een aflevering van een tv-serie of maak buiten een wandeling. Begin na deze verdiende pauze weer ontspannen met leren.

 

Theorie examen oefenen

Het theorie examen oefenen kun je doen in de volgende stappen. Doorloop iedere stap en slaag voor het theorie examen!