Verkeersborden oefenen

Verkeersborden oefenen

Via Oefentoets kun je kosteloos verkeersborden oefenen. Het oefenen heeft betrekking op de verkeersborden maar ook de wegbewijzering en wegbebakeningen. Er zijn verschillende categorieën verkeersborden in Nederland. Vervolgens kun je ook de oefenexamens maken via theorie examens oefenen.

Verkeersborden oefenen

Verkeersborden worden grofweg verdeeld in vijf soorten. Kijk eerst naar de vorm en de kleur van het verkeersbord en vervolgens naar het teken op het verkeersbord. De vorm en kleur geven de verdeling in vijf soorten aan.

 'Je mag hier niet…' borden

Een rond bord met een rode rand, zijn "je mag hier niet… " borden. Bekijk het symbool op het verkeersbord, zodat duidelijk wordt wat er niet mag. De "je mag hier niet borden" worden ook wel verbodsborden genoemd.

'Je moet hier…' borden

Een rond en blauw bord is een "je moet hier…" bord. Bekijk het symbool op het verkeersbord, zodat duidelijk wordt wat er moet. De 'je moet hier borden' worden ook wel gebodsborden genoemd.

'Pas op…' borden

Een wit driehoekig bord met de punt naar boven een een rode rand is een "pas op" bord. Het symbool maakt duidelijk, waarvoor er opgepast moet worden.

'Kijk, hier is…' borden

Een vierkant of rechthoekig blauw bord. Het symbool op het bord geeft aan wat er 'belangrijk' is in de verkeerssituatie. Een voorbeeld van een kijk hier is bord, is het bord van de autoweg.

Voorrangsborden

Een voorrangsbord heeft verschillende vormen en kleuren. De voorrangsborden staan bij ongelijkwaardige kruispunten, t-splitsingen of andere zijwegen en uitritten. Een voorrangsbord geldt alleen voor bestuurders in het verkeer.

Verkeersborden Nederland

 

De verkeersborden in Nederland zijn afkomstig vanuit de Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990), Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW). Het doel van verkeersborden zijn uniformiteit en eenduidigheid in het verkeer aan te brengen, zodat iedere weggebruiker veilig aan het verkeer kan deelnemen. De verkeersborden in Nederland zijn verdeeld in de volgende categorieën.

 

Categorie A: Snelheid
Categorie B: Voorrang
Categorie C: Gesloten-verklaring
Categorie D: Rijrichting
Categorie E: Parkeren en stilstaan
Categorie F: Overige geboden en verboden
Categorie G: Verkeersregels
Categorie H: Bebouwde kom
Categorie J: Waarschuwing
Categorie K: Bewegwijzering
Categorie L: Informatie

 

Verkeersborden oefenen

 

Wanneer jij je rijbewijs wilt gaan halen voor de brommer en/of de auto, dan moet je natuurlijk ook de verkeersborden oefenen. Deze kennis heb je nodig voor het theorie-examen, maar je hebt het ook nodig op de weg. Het is dus van groot belang dat jij alle verkeersborden goed kent, zodat je veilig de weg op kan en je rijbewijs kan halen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je alle verkeersborden goed kent?

Are you ready to get started?

Vragen over verkeersborden oefenen?

Contact