Theorie rijexamen

Bekijk de gratis bromfiets en autotheorie theorietoetsen.

De kans is groot dat het theorie rijexamen binnenkort begint. Door op tijd te beginnen met het oefenen is het makkelijker om het examen te halen. In dit artikel worden wat tips meegegeven zodat het oefenen een stuk makkelijker én sneller gaat! Via Oefentoets kun je gratis voor het theorie examen oefenen.

 

Het theorie examen

Voordat er begonnen kan worden met het echte werk, het praktijk examen voor het rijbewijs, is het belangrijk in bezit te zijn van het zogenaamde theorie certificaat. Voor het theorie rijexamen oefenen is de beste manier om erg veel te oefenen door simpelweg de theorie te leren. Deze theorie staat in verschillende soorten leerboeken, die vaak worden uitgegeven door het bedrijf waar er een autorijbewijs word gehaald. Wanneer zij echter geen boeken hebben bied marktplaats een goede oplossing, maar ook op andere websites op internet zijn er genoeg van deze boeken aan te schaffen. Het pakket bestaat uit twee boeken met vragen en antwoorden. Het ene boek bestaat uit de vragen en antwoorden, en de andere bevat de echte leerstof. Door zelf de vragen te maken kan er een goed idee verkregen worden of de stof duidelijk is of niet. Verder is er ook de mogelijkheid om de proefexamens te oefenen.

Het online oefenen van het theorie examen

Er zijn ontzettend veel voordelen aan het online oefenen van het theorie examen. Theorie rijexamen oefenen heeft als grote voordeel dat online deze altijd beschikbaar is. Op het internet zijn dan ook gratis examens te maken, die helemaal geen geld kosten. Verder zijn er veel leuke afbeeldingen en animaties die de kijker een goed beeld geven van verschillende feiten. Door het filmpje is het vaak makkelijker om bepaalde stof goed te begrijpen en dus gaat het leren ook meteen heel stuk sneller. Online kan er meteen gecheckt worden of een antwoord op een oefenvraag goed of fout is. Hierdoor is het makkelijker om te zien of er echt vorderingen worden gemaakt. Ook gaat het leren in een korte tijd hierdoor zeer sneller. Tot slot heeft het voordeel van op tijd beginnen met de theorie dat er simpelweg meer inzicht is in het verkeer. Doordat er meer inzicht is, en je de theorie goed kent van de leerstof, hoeven er waarschijnlijk minder praktijk lessen gevolgd te worden wat betekent dat het minder geld kost.

 

Theorie rijexamen oefenen

Uit onderzoek blijkt dat 1 van de 3 Nederlanders direct de eerste keer slaagt voor het zogenaamde theorie examen. Om de weg op te kunnen gaan met een voertuig moet er echter wel een rijbewijs zijn. Om een rijbewijs te kunnen halen moet er een theorie examen gedaan worden, waarbij er na afloop vaak de praktijk lessen plaatsvinden. Uiteraard is het ook mogelijk om dit in een andere volgorde te doen waarbij er eerst praktijk lessen en dan theorie lessen plaatsvinden. Het auto theorie examen heeft een gemiddelde slagingspercentage van 38,27%. Het meeste kans om te slagen is door simpelweg veel te oefenen en de stof voor het theorie examen te blijven herhalen en herhalen. Op het moment dat er te laat word begonnen met leren dan is de kans om te zakken erg groot. Dit kan dan ook gebeuren voor de herkansingen van het theorie examen. Om al dit geld weg te gooien is er zonde en daarom raden we aan om altijd op tijd te beginnen met leren. Het maken van samenvattingen kan hierbij helpen en dus ook het online overhoren. Tot slot is het een goede tip om eens mee te kijken met de rijder naast jou, hoe rijd deze persoon en wat word er gedaan bij verschillende rotondes en andere moeilijke afleidingen?

 

De beste voorbereiding

Theorie rijexamen oefenen is zeker te doen. Echter moet er wel geleerd worden en moeten er de juiste voorbereidingen getroffen worden. De eerste stap is om de theorie te leren. Voordat er dan ook meteen vragen gemaakt worden is het belangrijk dat de theorie echt goed in het hoofd zit. Leer de theorie uit het boek. Na afloop is er wel de mogelijkheid om online te oefenen, maar hiervoor moet wel eerst de basis uit het boek geleerd worden. Bij het CBR is er de mogelijkheid om op de online website diverse theorie examens te oefenen. Deze examens zijn in het verleden ook echt gebruikt en geven dan ook een goed beeld of er genoeg is voorbereid op de toets, of dat er juist nog meer geleerd moet worden. Ten derde moet het leren altijd gebeuren op de manier zoals dat gewend is. Sommigen horen het bijvoorbeeld liever tijdens een klas, en anderen lezen het liever in een boek. Kortom, iedereen heeft zijn eigen manier van leren.

 

Digitaal leren

Wanneer het lezen uit boeken gewoon geen oplossing is, bestaat er altijd nog het internet. Er zijn dan ook verschillende websites die (vaak tegen betaling) het volledige theorieboek online beschikbaar hebben. Deze boeken zijn te downloaden en deze kunnen worden voorzien van aantekeningen door bijvoorbeeld Adobe. Ook zijn deze makkelijk te mailen en te versturen naar een andere apparaat. Onderweg nog even de stof doorkijken, is dan ook geen probleem. Ook heeft dit als voordeel dat er ingezoomd kan worden, handig voor mensen die het lezen soms wat moeilijk vinden. Tot slot hebben deze online boeken ook veel duidelijke afbeeldingen en video’s en animaties die natuurlijk niet in de normale boeken staan. Het is dan ook bewezen dat een video veel beter blijft hangen dan een afbeelding. Door deze animaties en filmpjes is het leren van de verschillende regels voor het verkeer een stuk makkelijker en sneller, en vaak vind men het ook een stuk leuker.

 

De vragen bij het theorie examen

Bij het theorie rijexamen oefenen is het belangrijk om te weten dat deze examens altijd zeer duidelijke vragen hebben. Veel van deze vragen zijn voorzien van een zeer duidelijke foto en soms is er ook een geluid. De examens worden elke paar maanden weer door het CBR bijgewerkt en voldoen dan ook altijd aan de laatste verkeersregels. De uitslag is vaak op een zeer korte termijn al bekend. De maker van het examen krijgt op een korte termijn te horen of hij of zij geslaagd of gezakt is. Ook kan het zijn dat er te veel fouten binnen een bepaalde categorie zijn gemaakt. Vaak is het mogelijk om hier meer aandacht aan te besteden, en deze categorie vervolgens opnieuw te maken.

 

Waarom online oefenen?

Het theorie rijexamen oefenen online, daar zijn veel verschillende redenen voor. Ten eerste is er natuurlijk het volwaardige theorieboek op internet te vinden waarin echt niks ontbreekt. Alle verkeersregels zijn ook op internet te vinden en ook met extra uitleg die niet in het boek staat. De oefen examens op het internet zijn vergelijkbaar met de echte examens en geven dus een zeer goede indruk van of de stof word beheerst.

 

Het examen zelf

Het examen zelf bestaat uit 65 vragen. Deze vragen gaan over verschillende onderwerpen. Bij gevaarherkenning moeten er minimaal 13 van de 25 antwoorden goed zijn en bij verkeersregels en het verkeersinzicht moeten er minimaal 35 van de 40 vragen goed beantwoord worden. Begin dan ook op tijd met leren zodat de kans op het halen van het rijbewijs een stuk groter is!

theorie examen